dimecres 12 de juny de 2024
Sou a: Inici / El Municipi

Situació

Com arribar-hi?

mapa.png

 

El poble s'enclava a 252 metres damunt el nivell del mar, essent la superfície del seu terme de 9,900 quilòmetres quadrats; a la dreta del Noguera Ribagorçana i 10 quilòmetres al Nord de la ciutat de Lleida en el curs de la carretera N-230 a Val d'Aran. El Canal de Pinyana segueix el seu curs de Nord a Sud per la banda de Llevant. La sèquia del Cap fistoneja la població de Nord a Sud-Oest, mentre per la banda Oest transcorre descendent de Nord a Sud el Canalet subderivat del Canal d'Aragó i Catalunya tot retallant el peu de la serralada que transcorre de la Cerdera fins les estribacions del terme d'Almenar amb Castillonroy.

Limita al Nord amb el terme de Vilanova del Segrià; al Sud amb Torrefarrera; direcció Est amb el mateix terme del darrer poble indicat i el de Benavent de Segrià mentre per l'Oest, ho fa amb el terme de Malpartit.

La climatologia cal considerar-la com a mediterrània interior, amb la característica pròpia que li dona el seu emplaçament geogràfic com son la boira i les gelades de Primavera. El seu terme en un 75 % es de regadiu mercès els canals d'aigua consignats en principi.

pobleaeri.jpg

Destacats

Escola Bressol Municipal "Pas a Pas"
Escola de Música Municipal
Radio Rosselló Online
Entitats i associacions
Garantia Juvenil
Informació Municipal
Esports Rosselló
eBando
Galeria Fotogràfica
Administració
Logo Rosselló

Av. Catalunya, 2,

25124 Rosselló, Lleida

973 73 00 01

Projecte desenvolupat per Logo SEMIC