dimarts 28 de maig de 2024
Sou a: Inici / Notícies / Comunicat de la Mancomunitat de Pinyana

Comunicat de la Mancomunitat de Pinyana

Serveis afectats Mancomunitat de Pinyana

04-11-2021

En relació amb el servei d’aigua potable que Mancomunitat de Pinyana abasteix als vostres municipis, ens veiem amb l’obligació de fer una advertència davant una situació de possible conflicte. Els darrers mesos s’han patit situacions totalment evitables que podrien haver ocasionat greus afectacions a l’abastament d’aigua de boca d’algun dels municipis de Mancomunitat de Pinyana. Ens referim a obres que s’executen per tercers sense conéixer quins serveis es poden veure afectats, que poden tallar la canonada d’aigua i obligar a deixar sense aigua a la població. Això s’ha donat en més d’una ocasió els darrers mesos i és per això que volem fer un recordatori.

La xarxa de distribució d’aigua en alta de la Mancomunitat de Pinyana compta amb les canonades de distribució principal, secundàries i ramals d’alimentació a dipòsits. El traçat d’aquestes canonades discorre entre els termes municipals dels municipis mancomunats, tant en zones rústiques com urbanes. La continuïtat i la garantia del subministrament d’aigua en qualsevol punt de la xarxa depenen, entre altres, del correcte funcionament de la xarxa aigües amunt. És important que qualsevol projecte d’obra o intervenció al terme municipal dels municipis mancomunats que pugui afectar o interceptar el traçat de les canonades de distribució de la Mancomunitat de Pinyana compti amb la pertinent petició de serveis afectats a l’Ajuntament del municipi corresponent, o a la pròpia Mancomunitat de Pinyana. En qualsevol dels dos casos, la Mancomunitat revisarà si el projecte afecta o no les seves canonades i, en cas afirmatiu, els condicionants o mesures de protecció pertinents perquè l’obra s‘executi amb les màximes garanties. D’aquesta manera es prenen les mesures adients per minimitzar el risc de desabastiment tant del propi municipi com de la resta dels municipis mancomunats.  

És molt important remarcar que qualsevol afectació pot implicar deixar al municipi sense servei d’aigua potable i, per tant, cal que es sensibilitzin a qualsevol que vulgui realitzar una obra al vostre terme municipal de la importància que facin la pertinent petició de serveis afectats.

Destacats

Escola Bressol Municipal "Pas a Pas"
Escola de Música Municipal
Radio Rosselló Online
Entitats i associacions
Garantia Juvenil
Informació Municipal
Esports Rosselló
eBando
Galeria Fotogràfica
Administració
Logo Rosselló

Av. Catalunya, 2,

25124 Rosselló, Lleida

973 73 00 01

Projecte desenvolupat per Logo SEMIC