dimecres 24 abril de 2024
Sou a: Inici / Notícies / Rosselló diu no a la violència de gènere

Rosselló diu no a la violència de gènere

L’Ajuntament posa a disposició de les famílies amb nens un servei de monitors gratuït per facilitar que tothom qui vulgui pugui participar als actes...

25-11-2013

L’Ajuntament posa a disposició de les famílies amb nens un servei de monitors gratuït per facilitar que tothom qui vulgui pugui participar als actes de commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

La Regidoria de Serveis Socials, Gent Gran i Sanitat de l’Ajuntament de Rosselló organitza, avui dissabte, 23 de novembre, una jornada de sensibilització per commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere que se celebrarà el proper 25 de novembre. Els actes han començat a les 12.00 hores al Casal Rossellonès amb la lectura del manifest contra la violència de gènere, llegit per l’alcalde de Rosselló, Josep Abad.

L’acte ha continuat amb un homenatge a l’Associació de Dones Al-Kaníssia de Rosselló en reconeixement a la seva tasca social en favor de la lluita contra la viòlencia de gènere. Paral·lelament, a l’escenari del Casal Rossellonès s’ha anat confeccionant un mural amb el lema: “Rosselló diu no a la violència de gènere”. I seguidament, la pubilla, l’hereu i les dames d’honor han llegit relats breus sobre aquesta temàtica.

Per commemorar aquesta data i ajudar a conscienciar a la població d’aquesta xacra social, l’entrada del casal ha estat empaperada amb retalls de notícies de violència de gènere i els voluntaris de la localitat han estat els encarregats de repartir entre els assistents llacets violeta contra aquesta xacra social.

A les 16.00 hores tots els assistents podran veure la pel·lícula “Sólo mía”, que tracta aquesta problemàtica des del punt de vista del patiment dels fills a les famílies on es viu la violència de gènere. Un cop acabada la projecció, tindrà lloc una xerrada col·loqui amb Òscar Ramon Nuin, advocat del Centre Gestor de Lleida i Gemma Pedra, psicòloga i formadora de projectes d’immersió laboral.

Durant el dia d’avui, l’Ajuntament de Rosselló ha posat a disposició de les famílies amb nens de 3 a 12 anys un servei de monitors gratuït a l’escola municipal prèvia inscripció, de 12.00 a 14.00h i de 16.00 a 20.00h, per facilitar que tothom qui vulgui pugui participar als actes de commemoració.

Durant el novembre, dins els actes de commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere i amb el recolzament del Pla estratègic de polítiques de dones de la Generalitat, l’Ajuntament de Rosselló ha organitzat xerrades sobre Conciliació laboral i igualtat en les tasques domèstiques i Coeducació i valors, adreçat tant a dones com a homes. A més, també durant aquest mes, s’ha posat en marxa un taller de cuina al que han assistit tant homes com dones.

fes click per ampliar         fes click per ampliar

Destacats

Escola Bressol Municipal "Pas a Pas"
Escola de Música Municipal
Radio Rosselló Online
Entitats i associacions
Garantia Juvenil
Informació Municipal
Esports Rosselló
eBando
Galeria Fotogràfica
Administració
Logo Rosselló

Av. Catalunya, 2,

25124 Rosselló, Lleida

973 73 00 01

Projecte desenvolupat per Logo SEMIC