diumenge 26 de maig de 2024
Sou a: Inici / Notícies / Discurs 11 de Setembre de 2013

Discurs 11 de Setembre de 2013

Discurs de l'Alcalde de Rosselló per la Diada Nacional de Catalunya...

12-09-2013

Veïns i veïnes de Rosselló, en nom del equip govern i de la Corporació Municipal que presideixo, em complau donar-vos el més sincer agraïment i la més cordial benvinguda en aquest acte institucional de celebració de la “Diada Nacional de Catalunya”, amb el qual Rosselló i tots els que hi participem commemorem una data històrica, que s’ha convertit en la màxima referència d’afirmació nacional i de projecció de la nostre sentiment i orgull de catalanitat.

Commemorar l’onze de setembre de 1714 no serveix de gaire si no ens sentim també disposats a reflexionar sobre el nostre present i el nostre futur.  Com a comunitat definida per una identitat i una cultura, i com a país que vol i necessita desenvolupar i aprofundir en tots els seus drets i potencialitats per tirar endavant.

L’onze de setembre ens ensenya que, al llarg de la història, hi ha hagut persones que creuen en el país, i sobretot en el seu futur des de la llibertat. Avui dia, ens toca a tots nosaltres demostrar que també creiem en el país.

És clar que, Catalunya, és un poble viu que ha superat molts reptes i ha assolit molts objectius importants, i que malgrat defalliments puntuals, molta gent se sent motivada per continuar reclamant allò que la història i el moment requereixen per avançar pel camí del progrés col·lectiu.

I per això ens trobem legitimats i disposats a seguir defensant democràticament allò que els catalans i catalanes hem decidit que ens cal i ens correspon.

Avui recordem la caiguda de Barcelona l’11 de setembre de 1714, i també que vàrem perdre una batalla, però que no ens han vençut, ans al contrari.

Recordem també l’esforç tenaç i continuat de tantes generacions de catalans, que al llarg de la història i fins avui mateix han permès que Catalunya seguís viva, treballant incansablement per mantenir la seva identitat, i d’aquesta forma, traçant el camí d’un futur millor. I amb aquest record ens reafirmem en la nostra voluntat de continuar essent un poble que reclama reconeixement al que és i respecte a allò que, de dret i de fet, li pertoca i correspon. Amb seny i amb respecte, però amb fermesa de conviccions.

Avui, aquest 11 de septembre es un dia unic i molt importan, a part de molt emotiu.

Un 11 de Setembre on molta gent de catalunya, esta disposada a fer un cami a tal de asolir o aconseguir un canvi, un canvi per a poder esser una pais lliure, un canvi per a poder esser un estat propi.

Tot aixo ens a de ajudar a donar-nos forca per a seguir lluitan i continuar caminan amb pas ferm i decidit cap a llibertat del nostre estimat pais, cap a la llibertat de Catalunya.

ENDEVANT I VISCA CATALUNYA

Participanst en la Via Catalana

Destacats

Escola Bressol Municipal "Pas a Pas"
Escola de Música Municipal
Radio Rosselló Online
Entitats i associacions
Garantia Juvenil
Informació Municipal
Esports Rosselló
eBando
Galeria Fotogràfica
Administració
Logo Rosselló

Av. Catalunya, 2,

25124 Rosselló, Lleida

973 73 00 01

Projecte desenvolupat per Logo SEMIC